MB 2015

SM1015billede1000

Aarhusianske SAVAGE MACHINE sikrede en 5 plads til 2015-finalen i Tyskland.
Savage Machine sejrede hjemme i Danmark og til finalen imponerede de den store skare af dommere og publikummere. Det blev honoreret med en fantastisk flot 5. plads. Der er stor jubel og ønsker om al held og lykke i fremtiden til Savage Machine. Spring ind op deres sider og hør musikken. Så ved i hvorfor de kom så langt – Old School Heavy Metal og i vil ikke fortryde det!
Se og lyt mere til Savage Machine her:

W:O:A Metal Battle DK-finale lineuppet:
SAVAGE MACHINE
CONTRITION
MØL
HEIDRA

 

Årets deltagende bands i W:O:A Metal Battle er:

ABSCISSION

Med fængende atmosfærisk ekstrem metal gør Abscission deres entre i Wacken Metal Battle Danmark 2015.

Abscission er svært af definere. Det er næsten umuligt at genreplacere dette band, når de tager inspiration i alt fra atmosfærisk black metal, dødsmetal og progressivt metal. Det er en hårdtslående og ekstrem, men samtidig smuk oplevelse, der rammer lytteren, når Abscission folder sig ud i deres atmosfæriske dødsmetal. Metal der oser af blast beats, flænsende riff, skæve rytmer og voldsom tyngde.

EP’en “The Constellation” fra 2013 modtog pæne anmeldelser. Bl.a. her på siden, hvor Aleg-One skrev følgende:

“Med “The Constellation” har Danmark fået sig et blackened death metal band af utroligt høj karat. Med stor selvsikkerhed og præcision får Abscission tæsket sig igennem EP’ens 30 minutter til UG.”
Tekst fra: www.blastbeast.dk

ContritioN

CONTRITION
Københavnske Contrition er vendt tilbage med fornyet kraft – ny forsanger, ny lyd og ny energi!
Contrition måtte desværre aflyse sidste års deltagelse i Wacken Metal Battle pga. Deres forsanger Nico forlod bandet og de ikke kunne nå at finde en ny i tide. De har dog imidlertid fundet Anders Høst der tidligere har udfoldet sig hos Opiate.
Den står på tunge grooves, heftige beats, skrig, growl, rensang og riffs der går lige i ølarmen, plus kompositioner der udfordrer selv de ædru! Tankerne kan til tider godt ledes hen på en tidligere Wacken Metal Battle vinder i Aphyxion, der endte med at få meget ros og succes ved at være med i konkurrencen. Contrition går dog egne veje og meget tyder på at det er deres tur til at blive den næste i rækken af prominente og veletablerede metalbands i DK.

Forvent et hårdt og kontant show fra et leveringsdygtigt groovet metalcore band, gør en dyd i at tage røven på dig så snart du tror at du har regnet dem ud.
Tekst fra: www.blastbeast.dk

 

embryo

EMBRYO
Klassiske dyder, stoner som skærer i asfalten, heavy metal som papa var ung til, langt garn og hornene i vejret. Embryo bringer smagen af blod og Jack D frem i munden på os alle.
Black Label Society, DOWN, Black Sabbath, Kyuss, Saint Vitus. Og Embryo! Lyden af de støvede ørkenveje, røgfyldte landevejsbarer, benzin og den varme luft i ansigtet er til at tage og føle på, når Embryo spiller deres autentiske stoner-heavy så selv Zakk Wylde må læne sig tilbage og nikke anerkendende til de unge danske drenge.

Embryo er et band der sætter en dyd i at tage tingene stille og roligt. De lader musikken folde sine vinger ud for øjenen af dig, og for hvert gennemlyt får kompositionerne plads til at udfolde sine detaljer med underspillede-dog-kæmpemæssige riffs og spidsfindige vokalmelodier.

Vi skal nikke nakken i takt og læne os tilbage i lædersæderne når Embryo giver opvisning i hvordan stoner-doom-heavy skal skæres som dengang farmand blev oplært i selvsamme traditioner! Tyk røg i lokalet og et glas whisky i hånden er et must.
Tekst fra: www.blastbeast.dk

Heidra

HEIDRA
Rejs drikkehornene for Heidra!

Med Heidra’s deltagelse i den danske Wacken Metal Battle er der dømt vikinge metal på både den mest ekstreme, men også melodiske facon. Inspirationen fra finske bands som Ensiferum og Moonsorrow er tydelige i deres musikalske univers. Et univers der oser af fantasy.
Fortællinger om krige og helte er obligatorisk hos Heidra, hvis musik er som skrevet til at drikke til!
Folk, power, black og heavy går hånd i hånd hos Heidra, der efterhånden er et erfarent band på den danske scene med koncerter på festivaler som Copenhell og Dark Mental.
Bandet udgav i 2014 den glimrende “Awaiting Dawn” , der modtog pæne anmeldelser over hele linjen.

Det er således et toptunet Heidra, der venter på Wacken Metal Battle Danmark 2015.
Tekst fra: www.blastbeast.dk

PHOEBUS-CARTEL

PHOEBUS CARTEL
Lækker melodisk progressiv metal venter til Wacken Metal Battle Danmark 2015.

Dette bliver leveret overbevisende af Phoebus Cartel, hvis musik i nogen grad kan spores tilbage så forskellige navne som Evergrey, Threshold og sågar også med et vink til Alice In Chain’s skrøbelige og mørke melankoli.
Vokalist Simon Kirketerp lyder langt henadvejen faktisk også en smule som Alice In Chain’s originale mand i front, Layne Staley, hvilket jo bestemt ikke er en skidt ting.

Den står på smuk melankoli og stærke melodier i mol, når bandet fra Esbjerg viser til Wacken Metal Battle Danmark, hvorfor de meget vel kunne blive det næste store indenfor dansk melodisk metal!
EP’en “The Ishihara Method” er i hvert fald et godt bud på en stærk melodisk udgivelse fans af progressivt rock og metal bør høre!
Tekst fra: www.blastbeast.dk

Prevail-band

PREVAIL
Fee’ døhj og groovede melodiske springskaller!

Fra Randers finder man et nyt og hårdtslående skud på stammen inden for kæberaslende dødsmetal. Det er hårdt og kontant, men også både groovy og melodisk fængende.
Der bliver samlet op på de danske dødsmetalværdier fra fx Illdisposed, spædet op med international spitzenklasse fra et band som Kataklysm og toppet med deres eget mix af iørefaldende dødsmetal-angreb.

Det er death metal der tager udgangspunkt i de skandinaviske værdier set hos bl.a. Amon Amarth og Entombed med tunge grooves og fokus på melodien gemt i det hårdtslående kaos.

Forvent et show der inviterer alle i salen, både foran scenen, nede bagved og helt ude i baren og på gaden, til at nikke nakken af led og efterlader alle gule og blå, hvad enten det er pitten eller musikken der har fået lov at dele øretæver ud!
Og som de selv siger:
” KA DO FAT’ET, ELLER SKA DO HA MÆ BATTET?”
Tekst fra: www.blastbeast.dk

Savage-Machine

SAVAGE MACHINE
Savner du også den helt klassiske heavy metal her til lands? Frygt ej! Savage Machine er kommet for at bevise, at den langt fra er død i Danmark!

High pitch vokaler, pumpende riffs og melodier der sætter sig omgående på nethinden. Det er formlen hos Savage Machine, der i dén grad har fået navne som Accept, Priest og Maiden ind med modermælken i sin tid.

Bandet der tidligere gik under navnet Momentum skiftede navn til Savage Machine og udgav efterfølgende EP’en “Through The Iron Forest”. En EP der oser af den reneste form for klassisk heavy fucking metal du kan finde.

Med Savage Machine til Wacken Metal Battle Danmark, er der sikret en fuldfed heavy metal fest, hvor øl, denimveste og headbanging er obligatorisk.
Glem alt om tidens trends. Savage Machine skal nok vise at old school heavy metal er udødeligt!
Tekst fra: www.blastbeast.dk

WWRd

WHEN WATER RUNS DEEP
Lyden af morgendagen er landet i Danmark. På nærmest ingen tid er det groovede djent-metal band “When Water Runs Deep” gået fra at være helt nyt til at være på alles læber.

Tunge synkoperede riffs, dyb growl-vokal og atmosfæriske klangflader. Det er djent når det er bedst og When Water Runs Deep fra Odense samler op fra bands som svenske Vildhjarta, Glass Cloud, Veil Of Maya og sågar danske The Interbeing og puster nyt liv i en genre, der om noget har trænge kår hos de korslagte metal-arme rundt i verden.
Men døm ikke djent før den har djentet! When Water Runs Deep har et tag på kompositionerne og fremfører musikken med en overbevisning og intensitet så de snildt kan lægge sig side om side med de internationale forbilleder.

Forvent et teknisk overlegent show fra et band der både vil, kan og kommer til at blive et af de bands man absolut ikke bør lægge det døve øre til i nærmeste fremtid!
Tekst fra: www.blastbeast.dk

Velociter

VELOCITER
Personer der går og tror at thrash metal er en mande-ting er tydeligvis ikke blevet introduceret til Velociter endnu!
Det er oldschool thrash med kerneværdierne helt på plads vi har med at gøre. Savtakkede riffs, afstraffende tempo, lir-på-lir soli og med håret svingene farligt tæt på bålet! Så kender man Velociter fra Herning!
Tænk i klassiske dyder som Kreator, Overkill og Sodom og tilføj så den karismatisk front-kvinde Marika Hyldemar, noget der tæt på aldrig ses komme fra de danske breddegrader!
Bandet har for nylig udgivet EP’en ”Heir Of Solitude” og næste skridt kan kun være at indtage verdensherredømmet!
Forvent et show der, ved hjælp af kollektive los i løgene, får de slidte læderjakker, patchklædte denimveste, gennemhullede jeans og kridhvide kondisko frem i os alle. Thrash is back!
Tekst fra: www.blastbeast.dk

møl

MØL
Smukke atmosfæriske klangflader og sprudlende black metal er hvad du kan forvente af Møl.

Der er ingen tvivl om, at black metal netop nu i Danmark har det rigtig godt. Med navne som Solbrud, Myrkur, Serpents Lair, Sunken og årets deltagere i Wacken Metal Battle, Møl, er det længe siden at scenen har stået så stærkt.

Hos Møl er det dog langt fra den rene black metal der skinner igennem. Når man lytter til bandets EP  er det tydeligt at fornemme en stærk inspiration i shoegazens store og massive klange. Nøjagtig som man finder det hos amerikanske bands som Liturgy, Vattnet Viskar og naturligvis Deafheaven!

Forvent kaos og vold til dine øregange, alt sammen pakket ind i smukke klange og nærmest spirituelle og hypnotiske riffs, der klæber sig til din nethinde og ikke forlader dig igen lige foreløbig.
Tekst fra: www.blastbeast.dk

Ingen Kommentarer

Skriv en kommentar

© 2005-2016 LiveScenen.dk - All rights reserved